0

راه اندازی دفتر نیروهای مسلح در دانشگاه ، از تعامل تا تسهیل ؛ ماجرا چیست؟

راه اندازی دفتر نیروهای مسلح در دانشگاه ، از تعامل تا تسهیل ؛ ماجرا چیست؟
بازدید 159


راه اندازی دفتر نیروهای مسلح در دانشگاه موضوعی است که در چند روز اخیر با حرف و حدیث های بسیار زیادی در رسانه‌های مختلف و شبکه‌های اجتماعی همراه بوده است. اما داستان چیست؟ با مجله خبری آی تی و دیجیتال همراه باشید.

آقای زلفی‌گل، وزیر علوم دولت جمهوری اسلامی ایران، از تاسیس دفتری در دانشگاه‌ها برای راه اندازی دفتر نیروهای مسلح در دانشگاه برای عقد قراردادهای همکاری و… خبر داد.

بیشتر بخوانید:

استقرار نیروهای مسلح در دانشگاه

منصور غلامی، وزیر پیشین علوم
منصور غلامی، وزیر پیشین علوم

به‌روزرسانی تا 4 آبان: سایت خبری شرق در مقاله‌ای تحت عنوان «ورود نیروهای نظامی به دانشگاه‌ها ممنوع است» مصاحبه ای با منصور غلامی، وزیر پیشین علوم پرداخت و درباره راه اندازی دفتر نیروهای مسلح در دانشگاه به گفتگو پرداخت.

به گزارش مجله خبری آی تی و دیجیتال و به نقل از شرق، وزیر اسبق وزارت علوم گفت: «ورود نیروهای نظامی به دانشگاه‌ها ممنوع است. اما به هر حال برخی مواقع نیروهای نظامی یا امنیتی با لباس شخصی و بین مراجعان و دانشجویان وارد دانشگاه می‌شوند که نمی‌شود آنها را شناسایی و از ورودشان ممانعت کرد.»

در بخشی از این مصاحبه آمده است:

خب اگر قبلا وجود داشته، چرا الان و در این برهه حساس تازه دولت به فکر راه‌اندازی این دفاتر در دانشگاه‌ها افتاده است؟!

همان‌طورکه گفتم همکاری تحقیقاتی و پژوهشی بین دانشگاه و نیروهای مسلح و وزارت دفاع چیز تازه‌ای نیست. حتی در زمان جنگ در دانشگاه‌ها معاونتی با عنوان معاونت جنگ وجود داشت. در زمان ما هم این همکاری‌ها بود. یعنی نماینده وزارت دفاع یا نیروهای مسلح به دانشگاه معرفی می‌شدند و پروژه‌های مشترک را جلو می‌بردند.

‌اما هیچ‌وقت دفتری در دانشگاه نداشتند!

بله .

‌خود شما در دوره وزارت‌تان هیچ‌وقت پیشنهادی برای راه‌اندازی چنین دفاتری نداشتید؟

نه. چون اصلا نیازی هم نبود.

به گزارش مجله خبری آی تی و دیجیتال و به نقل از همشهری آنلاین، دکتر محمدعلی زلفی‌گل امروز در پنجاه و هفتمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور که در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، درباره استفاده از ظرفیت دستیار فناوری و پسا دکتری فناوری، بحث‌هایی مطرح کرد.

استقرار نیروهای مسلح در دانشگاه
استقرار نیروهای مسلح در دانشگاه

ابتدا لازم است مقداری درباره قانون ممنوعیت حضور نیروهای مسلح در دانشگاه ها توضیحاتی ارائه شود. بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در 30 مردادماه سال 1379، ورود نیروهای مسلح اعم از نظامی، انتظامی و اطلاعاتی برای انجام انواع ماموریت‌های امنیتی، حمل و نگهداری سلاح و دستگیری افراد در محیط دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور ممنوع است.

البته بر اساس تبصره این قانون، ورود نیروهای مسلح به دانشگاه در شرایط اضطراری فقط با درخواست رئیس دانشگاه یا مرکز آموزش عالی و با موافقت وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر بهداشت وقت در چارچوب ضوابط قانونی مقدور است.

بیشتر بخوانید:

وزیر علوم در پنجاه و هفتمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها درباره استفاده از ظرفیت دستیار فناوری و پسا دکتری فناوری گفت:‌

در اثر تعامل وزارت علوم با ستاد کل نیروهای مسلح، قرار شد چند اتفاق بیفتد؛ اول این که اجازه امریه پسا دکترا را قرار شد ستادکل نیروهای مسلح از مقام معظم رهبری بگیرند. همچنین برای امریه سربازی پارک‌های علم و فناوری قرار شد یک دفتر در هر دانشگاهی به نماینده نیروهای مسلح اختصاص داده شود تا قراردادها و تفاهم‌نامه‌هایی که با نیروهای مسلح قرار است انجام شود، از این طریق پیگیری شود.

در ادامه آقای زلفی‌گل مطالبی درباره استفاده از ظرفیت ملی و بین‌المللی دانشگاه‌ها و حمایت‌های انجام‌شده و در دست انجام در جامعه دانشگاهی مطالبی را عنوان کرد.

استقرار نیروهای مسلح در دانشگاه‌ها
دکتر محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم

به گزارش خبرگزاری فارس، وزیر علوم درباره ایجاد دفتر تعامل نیروهای مسلح در دانشگاه‌ها گفت: «این مورد تازه‌ای نیست و قبلا هم وجود داشته است. قرار است یک کارشناس اداری که استخدام ستاد کل نیروهای مسلح باشد، در دانشگاه حضور یابد و تقاضای سرباز نخبگان، امریه‌های پسادکتری و کسری خدمت سربازی همچنین قراردادهای استادان با صنایع دفاعی را پیگیری وتسهیل می‌کند که وقت و انرژی دانشجویان هدر نرود».

امروز به تاریخ 1 آبان 1401 نیز خبرگزاری انتخاب در مقاله ای تحت عنوان «نماینده مجلس: راه‌اندازی دفاتر نیروهای مسلح در دانشگاه‌ها جنبه علمی دارد/ ورود نظامیان به دانشگاه‌ها همچنان ممنوع است» به موضوع حضور نیروهای مسلح در دانشگاه ها پرداخت.

به گزارش مجله خبری آی تی و دیجیتال و به نقل از انتخاب، مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت:

راه‌اندازی دفتر نیروهای مسلح در دانشگاه ها برای تعامل بیشتر بین دانشگاه و نیروهای مسلح در زمینه‌های علمی است.

وی در ادامه تاکید کرد که «راه‌اندازی دفتر نیروهای مسلح در دانشگاه ها برای تعامل بیشتر بین دانشگاه و نیروهای مسلح در زمینه‌های علمی است».

مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس
مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس

ویس کرمی درباره قانون مصوب 30 مرداد 1379 مبنی بر «ممنوعیت ورود نیروهای مسلح به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش» خاطر نشان کرد که این قانون مربوط به ورود نیروهای نظامی به دانشگاه‌ها بوده و این موضوع نیز همچنان پابرجاست و راه اندازی دفتر نیروهای مسلح در دانشگاه ها هیچ ارتباطی با ورود نیروهای نظامی به دانشگاه‌ها نداشته و این ارتباط جنبه‌های علمی دارد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه صحبت های خود درباره راه اندازی دفتر نیروهای مسلح در دانشگاه ها تاکید کرد:

نیروهای مسلح که از هر مجرایی می‌تواند، اطلاعات خودش را کسب کند، پس دفتر نیروهای مسلح در دانشگاه‌ها برای این نیست که مثلا کار جدیدی انجام بدهند و قانون «ممنوعیت ورود نیروهای مسلح به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش» هیچ ربطی به راه‌اندازی دفتر نیروهای مسلح در دانشگاه ندارد.

حاشیه های ایجاد شده پیرامون صحبت های اخیر وزیر درباره راه اندازی دفتر نیروهای مسلح در دانشگاه ها با توجه به اتفاقات اخیری که در برخی دانشگاه های کشور اتفاق افتاده، یکی از دلایل اصلی حاشیه ها و انتقادات وارده به این تصیم است.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درباره حضور نیروهای مسلح با راه اندازی دفتری در دانشگاه ها چیست؟ آیا شما این موضوع را خلاف قانون مصوب مجلس شورای اسلامی و عرف بین‌المللی می‌دانید یا خیر؟‌ دیدگاه خود را با مجله خبری آی تی و دیجیتال در میان بگذارید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید