تنظیم درست صدا یکی از مولفههای بسیار مهم برای تولید محتوای صوتی 🎤 با کیفیت و انتقال درست پیام به شنوندگان است.
برنامههای مخصوص به اینکار میتواند برای افزایش کیفیت و وضوح صدا موثر باشد و باعث حذف نویزهای اضافه شود. به همین دلیل استفاده از این ابزارها برای تولید پادکست یا محتواهای آموزشی بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل در این مطلب از مجله خبری آی تی و دیجیتال به معرفی … تا از برنامه تنظیم صدا برای گویندگی اندروید و آیفون و همچنین نحوه استفاده از آنها میپردازیم.
معرفی برنامه تنظیم صدا برای گویندگی
Best Vocal Recording Apps
به طور کلی بهترین اپلیکیشنهای تنظیم کننده صدا شامل مواردی مثل Lexis Audio Editor و WaveEditor for Android است که میتوانید برای اندروید از آنها استفاده کنید. برای سیستم عامل آیفون نیز اپلیکیشنهایی مثل GarageBand، Ferrite Recording Studio و Lexis Audio Editor پیشنهاد میشود. بسیاری از موارد معرفی شده را میتوان به عنوان برنامه ساخت پادکست اندروید یا آیفون نیز استفاده کرد. در ادامه به طور کاملتر به نکات مهم گویندی و تدوین صدا، و نحوه استفاده از هر یک از برنامهها میپردازیم.
نکات گویندگی و ضبط صدا
پیش از بررسی برنامه تنظیم صدای ویدیو و پرداختن به روش استفاده از آنها، بهتر است ابتدا به چند نکته کلیدی در زمینه گویندگی بپردازیم. این موارد میتواند باعث افزایش کیفیت کار شما و همچنین بهبود خروجی شود. نکته اول آنکه گویندگی تنها مربوط به داشتن صدای خوب نمیشود؛ بلکه رعایت نکات فنی و اصول تدوین و ویرایش صدا نیز میتواند تا حد زیادی موثر باشد. به طور مثال رعایت تکنیکهایی مثل ۱۰ تا ۲۰ سانتی متر فاصله گرفتن از میکروفون میتواند باعث کاهش نویز و شنیده شدن صدای تنفس شود. در ادامه استفاده از ابزارهایی مثل بادگیر میکروفون یا Pop Filter، باعث جلوگیری از صداهای آزار دهنده در هنگام گفتن حروفی مثل پ و ت میشود.
در موارد دیگر محیط ضبط صدا نیز میتواند تا حدود زیادی بر کیفیت آن تاثیرگذار باشد. به همین خاطر بهتر است در محیطی بدون بازتاب صوتی قرار بگیرید. برا اینکار میتوانید از پتو، پرده ضخیم یا فوم آکوستیک استفاده کنید تا میزان پژواک صدا را به حداقل برسانید. همچنین بهتر است پیش از انجام ضبط نهایی ابتدا صدای ضبط شده را بررسی کنید تا در صورت نیاز نواقص ایجاد شده ضبط را برطرف کنید. رعایت این نکات ساده اما کلیدی، میتواند تفاوت زیادی در کیفیت و حرفهای بودن گویندگی شما ایجاد کند.
۱- برنامه Audacity
سرویس Audacity یکی از بهترین ابزارها برای ویرایش و ضبط صدا به صورت رایگان محسوب میشود. این برنامه برای گویندگان، پادکسترها و کاربران حرفهای یا آماتور مناسب و قابلیتهای متنوعی را ارائه میدهد. از نقاط قوت Audacity رابط کاربری ساده و همچنین ارائه قابلیتهای مهمی مثل بهبود کیفیت صدا و حذف نویز است. شما با استفاده از این برنامه میتوانید افکتهای مختلف صوتی مثل VST و Audio Unit را بر روی فایلهای صوتی اعمال کنید. این برنامه از طریق گوگل پلی برای اندروید و اپ استور برای آیفون قابل دانلود است. خوشبختانه این برنامه داری نسخه ویندوز، macOS و همچنین لینوکس که میتوانید آنها را از طریق بخش دانلود سایت Audacity یا وبسایتهای ایرانی دریافت کنید.
ویژگیهای Audacity
- دارای رابط کاربری مناسب برای افراد حرفهای یا مبتدی
- پشتیبانی از فرمتهای صوتی مختلف مثل WAV, MP3, FLAC و…
- ارائه امکانات و ابزارهایی برای ویرایش حرفهای صدا، تغییر سرعت صدا، حذف نویز پسزمینه
- امکان چند لایهای کار کردن با صدا
- استفاده رایگان و متن باز از برنامه
- دارای نسخه اندروید، آیفون؛ لینوکس، مک او اس و ویندوز
نحوه استفاده از Audacity
برای استفاده از Audacity ابتدا لازم است برنامه را بر روی دستگاه موردنظرتان نصب و اجرا کنید. برای ضبط صدا از طریق آن میتوانید از دکمه Record (دایره قرمز) استفاده کنید و یا فایل مورد نظرتان را در آن آپلود کنید. سپس برای انجام ویرایشات، به مسیر Effect > Noise Reduction بروید و روی گزینه Get Noise Profile را بزنید. حالا تمامی فایل صدا را انتخاب کنید و با وارد شدن به بخش Noise Reduction در قسمت Effect نویز صدا را حذف کنید. در صورتی که تمایل به تنظیم تن صدا را داشته باشید، از طریق مسیر Effect > Equalization یا Filter Curve EQ میتوانید تنظیمات مورد نظرتان را اعمال کنید.
برای اضافه کردن افکتهایی مانند اکو یا فشردهسازی، میتوانید از منوی Effect استفاده کنید. در آخر برای ذخیره سازی فایل ویرایش شده، به File > Export بروید و فرمت مورد نظرتان مثل MP3 یا WAV را انتخاب کنید.
۲- GarageBand بهترین برنامه تنظیم صدا برای خوانندگی ایفون
برنامه GarageBand ازجمله نرم افزارهای رایگان و اختصاصی از شرکت Apple است که کاربران macOS و iOS میتوانند به خوبی از آن استفاده کنند. این برنامه تنظیم صدا برای خوانندگی ایفون، در عین سادگی میتواند امکانات بسیار خوب و کاربردی را در اختیار افراد قرار دهد. به همین دلیل کاربران میتوانند از این برنامه برای ویرایش صدا در سطح ابتدایی تا نیمه حرفهای استفاده کنند. شما میتوانید این برنامه را به سادگی از طریق اپ استور دانلود و استفاده کنید.
ویژگیهای GarageBand
- امکان استفاده از قالبهای صدایی آماده
- دارای افکتهای صوتی خودکار و قابل تنظیم
- محیط کاربری ساده و مناسب برای افراد مختلف
- امکان استفاده رایگان و بدون نیاز به خرید جداگانه
نحوه استفاده از GarageBand
برای استفاده از این ابزار پس از نصب و فعالسازی آن را باز کنید. سپس با استفاده از گزینه Audio Recorder، یک پروژه جدید را ایجاد کنید. پس از ضبط صدا یا وارد کردن ان، میتوانید از پنل کناری پریستهای مختلفی مثل Vocal را انتخاب کنید تا صدا وضوح بیشتری پیدا کند. قابلیت EQ در این برنامه هم برای اضافه کردن افکتهای مختلفی مثل اکو، ریورب یا تنظیم Smart Controls است. خوشبختانه در این برنامه امکان ویرایش صدا به صورت لایه بندی شده و ترکیب کردن آن با صداهای دیگر وجود دارد. با استفاده از گزینههای Compressor و Limiter نیز میتوان وضوح و بلندی صدا را تنظیم کرد. در نهایت برای تکمیل فایل نهایی آن را در محل مورد نظرتان ذخیره کنید.
۳- برنامه تنظیم صدا برای گویندگی اندروید و آیفون Lexis Audio Editor
یکی دیگر از بهترین برنامه تنظیم صدای ضبط شده، Lexis Audio Editor است. از این برنامه میتوان برای سیستم عامل ویندوز یا تلفن همراه استفاده کرد. سرویس Lexis Audio Editor دارای قابلیتهای مختلفی مثل حذف نویز، تغییر سرعت و افزایش وضوح صدا است که میتواند برای گویندگی و تدوین فایلهای صوتی مناسب باشد. شما میتوانید نسخه اندروید این برنامه را از گوگل پلی و ورژن آیفون را از اپ استور دانلود کنید. نسخه متناسب با ویندوز نیز از مایکروسافت استور قابل نصب است.
ویژگیهای Lexis Audio Editor
- برنامه تنظیم صدا برای گویندگی در اندروید، آیفون و ویندوز
- مناسب برای استفادههای روزمره و نیمه حرفهای
- دارای انواع افکتهای پایه و کاربردی برای تدوین صدا
نحوه استفاده از Lexis Audio Editor
برای استفاده از Lexis Audio Editor ابتدا برنامه نصب شده را بر روی دستگاهتان باز کنید. پس فایل صوتی موردنظرتان را باز کنید. در اینجا میتوانید برای کاهش نویز صدا از گزینه Noise Reduction استفاده کنید. با استفاده از این ابزار میتوانی صدای محیط را شفافتر کنید و صداهای مزاحم را کاهش دهید. رد صورتی که قصد تغییر تن یا تنظیم کیفیت صدا را داشته باشید، میتوانید از قسمت Equalizer فرکانسهای مختلف صدا را کم یا زیاد کنید.
پس از اعمال تغییرات، حتماً فایل را گوش دهید تا از کیفیت آن مطمئن شوید و در صورت نیاز بتوانید اصلاحات لازم را انجام دهید. در نهایت، برای ذخیره نتیجه، روی گزینه Save ضربه بزنید و فرمت مورد نظر خود را انتخاب کنید. به همین سادگی شما میتوانید ویرایش صدای ضبط شده اندروید و آیفون را انجام دهید.
۴- برنامه تنظیم صدا برای گویندگی Ferrite Recording Studio
از دیگر برنامه تنظیم صدا حرفه ای برای آیفون، Ferrite Recording Studio است. این اپلیکیشن در عین سبکی و سادگی از امکانات مختلفی برخوردار است و میتواند گزینه مناسبی برای کاربران گوشیهای آیفون و آیپد باشد. کاهش نویز صدا، ویرایش چند لایهای صدا و استفاده از افکتهای مختلف ازجمله ویژگیهای Ferrite Recording Studio است. به دلیل سادگی استفاده از برنامه شما حتی میتوانید با دانش محدود از ادیت و ویرایش صدا کارهای مختلفی را برای تدوین انجام دهید. دانلود این برنامه به سادگی از طریق اپ استور امکان پذیر است.
ویژگیهای Ferrite Recording Studio
- به دلیل سادگی استفاده برای کاربران مبتدی تا نیمه حرفهای مناسب است.
- دارای قابلیتهایی مثل حذف نویز و صداهای اضافه، برش صدا و انجام تنظیمات حرفهای
- امکان افزودن افکتهایی مانند EQ، کمپرسور، ریورب و…
- نسخه رایگان با امکانات پایه و نسخه حرفهای با قابلیتهای پیشرفته در دسترس است.
- دارای ابزارهایی مثل Trim, Silence Detection و Volume Control برای تنظیم صدا
نحوه استفاده از Ferrite Recording Studio
برای استفاده از برنامه، پس از نصب برنامه از طریق App Store، نصب و اجرا کنید. سپس میتوانید با زدن علامت میکروفون، ضبط صدا را شروع کنید تا یک فایل صوتی جدید ایجاد شود. حالا برای ویرایش آن میتوانید بخشهای مورد نظر را بکشید، ببرید یا با لمس و کشیدن طولانیتر کنید.
برای اضافه کردن افکتهای مختلف نیز میتوانید روی بخش مورد نظر بزنید و با انتخاب Effects حالتهای مختلفی را اعمال نمایید. علاوه بر آن با استفاده از ابزار EQ میتوانید سکوتهای اضافی را حذف کنید. در نهایت پس از انجام اصلاحات، برای دریافت خروجی میتوانید از فضای ابری استفاده کنید.
۵- برنامه WaveEditor برای اندروید
یکی دیگر از برنامه تنظیم صدا حرفه ای برای اندروید، WaveEditor است. از این سرویس نیز میتوان برای استفادههای مبتدی تا نیمه حرفهای در تلفنهای همراه اندرویدی استفاده کرد. waveform دارای امکانات مختلفی در زمینه تنظیم صدا، ویرایش چند لایهای و افزایش کیفیت است؛ به همین دلیل میتواند گزینه مناسبی برای حذف صدای اطراف در اندروید باشد. این برنامه به صورت رایگان و پولی در دسترس است که نسخه پرو آن از امکانات بیشتر و کاملتری برخوردار است. شما میتوانید این اپلیکیشن را در گوگل پلی به سادگی نصب کنید.
ویژگیهای WaveEditor
- پشتیبانی از فرمتهای MP3، WAV، FLAC، OGG، M4A و…
- محیط کاربرپسند و مناسب برای اجرا در تبلت یا تلفن همراه
- داری ابزار برش، کپی، چسباندن و حذف قسمتهای مختلف
- امکان وارد کردن چندین فایل صوتی و ویرایش چندلایه
نحوه استفاده از WaveEditor
برای استفاده از این برنامه تنظیم صدا برای گویندگی اندروید، ابتدا لازم است آن را نصب و باز کنید. حالا میتوانید با استفاده از دکمه Record صدا را ضبط کنید تا بوسیله Import فایل ضبط شده از قبل را وارد برنامه کنید. در بخش طیف صدایی نمایش داده شده میتوانید با کشیدن بخشهای مختلف روی آن تغییراتی را اعمال کنید. برای انجام ویرایشهای رایج ابزارهای پایهای مثل Trim، Cut، و Fade قابل استفاده هستند. در آخر برای ذخیره کردن خروجی میتوانید از گزینه Export استفاده کنید.
جمع بندی
به طور کلی برای استفاده از برنامه تنظیم صدا برای گویندگی، دوبله و یا تولید پادکست، میتوانید ابزارهای مختلفی را بر اساس سیستم عامل موردنظرتان، نوع و سطح نیازتان انتخاب کنید. به طور مثال در دسکتاپ، برنامه Audacity گزینهای رایگان و مناسبی برای تلفن همراه و همچنین دسکتاپ است که امکاناتی مثل حذف نویز، ضبط و ویرایش لایهای را فراهم میکند.
در دستگاههای اپل، GarageBand یک انتخاب رایگان و عالی برای کاربران آیفون و مک است که میتواند برای استفاده حرفهای تا نیمه حرفه ای مناسب باشد. برنامه Reaper نیز یکی از گزینههای مناسب برای کاربران سیستم عامل ویندوز و مک است. برای استفاده موبایل نیز برنامه Lexis Audio Editor روی اندروید، iOS و ویندوز قابل استفاده است و تنظیمات سادهای برای گویندگی دارد. Ferrite Recording Studio مخصوص کاربران iOS طراحی شده و محیطی حرفهای برای تولید پادکست و ویرایش سریع صوت فراهم میکند.
نظرات و پیشنهادات شما؟
استفاده از برنامههای تدوین و ویرایش صدا میتواند در افزایش کیفیت محتوای صوتی تاثیرگذار باشد. آیا شما تا به حال نیاز به نیاز و یا تجره استفاده از این برنامهها را داشتهاید؟ بنظر شما کدام یک از برنامههای معرفی شده میتوانند برای این منظور کاربردیتر باشند؟
نظرات کاربران