0

هواوی، رقیب جدید و جدی انویدیا در میدان هوش مصنوعی

هواوی، رقیب جدید و جدی انویدیا در میدان هوش مصنوعی
بازدید 26


با تمرکز بر بازار داخلی چین و توسعه فناوری بومی، هواوی حالا تهدیدی بزرگ‌تر از Intel و AMD برای انویدیا به شمار می‌آید.

به گزارش مجله خبری آی تی و دیجیتال و به نقل از androidheadlines، مدیرعامل انویدیا، جنسن هوانگ، اعلام کرده که هواوی اکنون رقیب جدی‌تری برای این شرکت در زمینه سخت‌افزار هوش مصنوعی است تا برندهایی مانند Intel یا AMD.

دلیل این امر، تحریم‌هایی است که آمریکا علیه هواوی اعمال کرد و این شرکت را مجبور به تمرکز بر بازار چین و توسعه فناوری‌های بومی کرد؛ مسیری که باعث شد هواوی در فضای داخلی چین سلطه پیدا کند.

با شنیدن نام سخت‌افزار هوش مصنوعی، اولین گزینه‌ای که به ذهن می‌رسد انویدیا است؛ شرکتی که بخش بزرگی از تجهیزات مورد نیاز برای مراکز داده هوش مصنوعی را تولید می‌کند. شاید تصور شود که شرکت‌هایی مانند Intel یا AMD رقبای اصلی انویدیا هستند، اما به گفته جنسن هوانگ، هواوی رقیب بسیار جدی‌تری است.

درست است که AMD و انویدیا در زمینه کارت‌های گرافیک رقابت نزدیکی دارند، اما AMD در توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی هنوز فاصله زیادی دارد.

در این میان، تحریم‌های آمریکا علیه هواوی تأثیر دوگانه‌ای داشت: از یک طرف مانع همکاری شرکت‌های آمریکایی با هواوی شد، اما از طرف دیگر به این شرکت انگیزه داد تا بازار داخلی چین را در اختیار بگیرد؛ بازاری که به‌تنهایی آن‌قدر بزرگ است که نمی‌توان نادیده‌اش گرفت.

همین تحریم‌ها باعث شد انویدیا مجبور شود تراشه‌های ضعیف‌تری را به چین ارسال کند، و همین فرصت به هواوی داده شد تا در نبود گزینه‌های دیگر، جایگاه خود را در بازار داخلی تقویت کند.

جنسن هوانگ به‌صراحت اعلام کرده که این سیاست‌ها میلیاردها دلار به انویدیا ضرر زده و در مقابل به رشد محلی هواوی کمک کرده‌اند. او گفته شرکت‌های داخلی چین بسیار با استعداد، با انگیزه و دارای حمایت دولتی هستند و این فشارها به آن‌ها انرژی و فرصت لازم برای پیشرفت را داده است.

پس از قرار گرفتن هواوی در فهرست تحریم‌های دولت آمریکا، بخش موبایل این شرکت با افت چشمگیری مواجه شد. زمانی هواوی در آستانه پیشی گرفتن از برندهایی مانند Apple و Samsung بود، اما تحریم‌ها مسیر آن را تغییر داد. با این حال، بازار چین همچنان ظرفیت بسیار بالایی دارد و کاربران چینی همچنان به خرید گوشی‌های این شرکت تمایل دارند.

هواوی در سکوت، در حال بازسازی خود است. این شامل عرضه سیستم‌عامل جایگزین Android به نام HarmonyOS و همچنین تلاش برای ساخت تراشه‌های اختصاصی است. گرچه این تراشه‌ها هنوز به سطح محصولات Qualcomm نرسیده‌اند، اما پیشرفت آن‌ها به‌صورت تدریجی و پیوسته در حال رخ دادن است.

در مجموع، هواوی که زمانی به‌نظر می‌رسید در حال عقب‌نشینی است، اکنون با تکیه بر بازار داخلی قدرتمند، حمایت دولتی و توسعه فناوری بومی، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رقبای انویدیا در زمینه سخت‌افزار هوش مصنوعی ظاهر شده است.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *