سن انتظار خانهدار شدن در ایران به 12 سال کاهش مییابد! دولت قصد بر این دارد که سن خانهدار شدن در ایران را به 12 سال کاهش دهد. در ادامه با ما در مجله خبری آی تی و دیجیتال همراه باشید.
تولید سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، گسترش افقی شهرهای کوچک، ساخت سالیانه 300 هزار خانه برای دهکهای حمایتی و نوسازی سالیانه 100 هزار مسکن از جمله اهداف دولت و مجلس محسوب میشود.
دولت سیزدهم و مجلس شورای اسلامی به طور همزمان برای ساماندهی بازار مسکن تلاش میکنند. مدیریت شهری با توجه به نوسانات قیمت مسکن، مدت زمان خانهدار شدن برای هر ایرانی را حدود 70 سال عنوان کرده است. در این شرایط قوای مقننه و مجریه قصد دارند در قالب برنامه هفتم توسعه این زمان را به 12 سال کاهش دهند.
بیشتر بخوانید: وام مسکن یک میلیاردی برای کارشناسان اقتصادی خبره!
سن انتظار خانهدار شدن در ایران
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در نشست خبری گفته است:
«دسترسی به مسکن در پایان برنامه برای هر ایرانی به طور متوسط 12 سال در نظر گرفته شد که در واقع، واقعیسازی پیشنهاد دولت در این رابطه بود. همچنین در پایان برنامه باید 15 درصد ساخت مسکن به صورت صنعتی انجام شود و سالانه 300 هزار مسکن حمایتی، 200 هزار مسکن روستایی و 100 هزار مسکن در بافت فرسوده و 400 هزار انواع مسکنی که در مجموع سالانه یک میلیون واحد مسکونی در برنامه هفتم پیش بینی شده است.»
محسن زنگنه، یکی دیگر از مصوبات را تغییر راهبرد کشور در حوزه مسکن دانست و گفت: «موضوع گسترش ساخت مسکن افقی به جای ساخت عمودی است. در همین راستا وزارت راه و شهرسازی را مکلف کردیم در راستای اضافه شدن حداقل 0.2 درصد سرزمین به ظرفیت سکونتگاه های کشور با تراکم حداکثر 60 نفر در هکتار با اولویت ایجاد مسکن معیشت محور در روستاها و شهرهای کوچک و میانی و مناطق مرزی اقدام کند و عملا تهران و تعدادی از کلانشهرها شامل این مورد نخواهند شد و با این سیاست ما به دنبال این هستیم که به جای مرتفع سازی و توسعه عمودی، به سمت توسعه افقی حرکت کنیم تا بخش هایی از ایران که از نعمت زمین های قابل سکونت برخوردار است، مورد استفاده قرار بگیرند.»
همچنین زنگنه تصریح کرد: «به منظور تسهیل مهاجرت معکوس مردم شرط 5 سال سکونت را حذف کردیم و اگر کسی بخواهد از تهران در یکی از شهرها با تراکم زیر 60 نفر در هکتار زمین دریافت کند، مشمول 5 سال سکونت در آن شهر هم نشود. همچنین تسهیلات برای زوج های جوان و تکالیفی برای ستاد کل نیروهای مسلح داشتیم که مقرر شد تا وزارت راه برای تامین زمین جهت احداث 10 هزار واحد و نسبت به تغییر کاربری آن اقدام کند تا بتوانیم در طول برنامه مشکل مسکن نیروهای نظامی را حل کنیم. وزارت راه همچنین مکلف شد زمین مورد نیاز فراجا و نیروی انتظامی را برای ساخت مسکن کارکنان این نیرو فراهم کند. در حوزه مسکن به دنبال توسعه افقی و عملیاتی نمودن قانون جهش تولید مسکن هستیم و خلأهای موجود در قانون در این برنامه مورد تاکید قرار گرفته اند.»
بیشتر بخوانید:
دیدگاه شما در خصوص سن انتظار خانهدار شدن در ایران چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با مجله خبری آی تی و دیجیتال در میان بگذارید.
نظرات کاربران