0

آموزش حل مشکل چشمک زدن چراغ شارژ لپ تاپ (مرحله به مرحله)

آموزش حل مشکل چشمک زدن چراغ شارژ لپ تاپ (مرحله به مرحله)
بازدید 16


چشمک زدن چراغ شارژ لپ تاپ 💻 به معنی وجود مشکل در وضعیت شارژ شدن لپ تاپ است.

علت چشمک زدن چراغ شارژ لپ تاپ به منبع تغذیه برق، سلامت باتری لپ تاپ، آداپتور شارژر و تنظیمات نرم‌افزاری لپتاپ برمی‌گردد. در این مطلب از مجله خبری آی تی و دیجیتال به آموزش حل مشکل چشمک زدن چراغ شارژ لپ تاپ می‌پردازیم.

رفع مشکل چشمک زدن چراغ شارژ لپ تاپ

Why Is My Laptop Battery Indicator Blinking?

شاید برایتان سوال باشد که چرا گاهی اوقات با چشمک زدن چراغ لپ تاپ مواجه می‌شوید یا چرا سرعت شارژ لپ تاپ کم است؟ این چشمک زدن چراغ‌ها، نشانگر بروز مشکل در شارژ شدن لپ تاپ است. دلایل مختلفی دارد، از جمله اینکه باتری لپتاپ سلامت خود را از دست داده، یا آداپتور شارژر مشکل دارد؛ همچنین شاید مشکل از منبع تغذیه برق (پریز برق) باشد. البته گاهی اوقات مشکل نرم‌افزاری مانند نصب نبودن یا آپدیت نبودن درایوهای به‌خصوص نیز بی تاثیر نیست.

این مشکل برای تمامی لپ تاپ‌ها رخ می‌دهد، بنابراین برای رفع مشکل چشمک زدن چراغ شارژ لپ تاپ لنوو HP دل، ایسوس، ایسر و… باید مواردی نظیر باتری، شارژر، درایوها و منبع تغذیه برق را بررسی کنید.

رنگ نشانگرها در لپ تاپ‌های مختلف شاید فرق کند، ولی به‌طور کل چراغ چشمک‌زن اگر زرد، نارنجی و قرمز باشد، نشان‌دهنده این است که مشکلی در باتری یا شارژ شدن سیستم وجود دارد که سریعاً باید به آن توجه کنید. این چراغ‌های نشانگر یا بر روی شارژر لپ تاپ قرار دارند یا بالای کیبورد برخی از لپ تاپ‌ها!

حل مشکل چشمک زدن چراغ شارژ لپ تاپ

۱- بررسی سلامت باتری برای رفع مشکل چشمک زدن چراغ شارژ لپ تاپ

در اولین قدم حل این چالش، بررسی کنید که آیا باتری لپ تاپ شما سالم است یا خیر! زیرا باتری، یک قطعه‌ای است که در طول زمان و استفاده مکرر، دچار فرسودگی می‌شود. اگر علت چشمک زدن چراغ شارژ لپ تاپ، مشکل شارژ نشدن باتری لپ تاپ باشد، بنابراین باتری سلامت خود را از دست داده است.

بررسی‌های لازم را انجام دهید، اگر چشمک زدن باتری رفع شد، یعنی مشکل از باتری بوده، اما اگر همچنان حل نشد به سراغ بررسی موارد دیگر بروید. قبلاً روش‌هایی را برای تست و بررسی سلامت باتری لپ تاپ در ویندوز در مجله خبری آی تی و دیجیتال معرفی کردیم.

۲- بررسی پریز برق برای حل مشکل

ممکن است مشکل اساساً مربوط به پریز برق باشد. گاهی اوقات منبع تغذیه پریز برق به درستی کار نمی‌کند. یک دستگاه دیگر را به برق وصل کنید تا مطمئن شوید که منبع تغذیه مشکل نداشته باشد. اگر مشکل از همین مورد بود، پریز برق را تعویض کنید.

۳- تنظیم مجدد پاور و برق لپ تاپ

گاهی تنظیم مجدد پاور و برق لپ تاپ می‌تواند مشکل را برطرف کند. برای انجام این کار سیستم را خاموش کنید. شارژر و باتری لپ تاپ را نیز جدا کنید. حالا دکمه پاور را به مدت ۳۰ ثانیه نگه دارید تا برق باقی‌مانده سیستم به‌طور کامل تخلیه شود و به نوعی برق لپ تاپ کلاً ریست شود.

سپس باتری و شارژر را مجدداً وصل کرده و لپ تاپ را روشن کنید. بعضی مواقع مشکل چشمک زدن چراغ شارژ لپ تاپ با ریست کردن برق سیستم حل می‌شود.

۴- جلوگیری از گرما و سرمای بیش از حد

در دمای بیش از حد گرم یا سرد نباید لپ تاپ را نگه دارید. ممکن است عملکرد باتری را با اختلال مواجه کند و در نهایت منجر به چشمک زدن چراغ شارژر شود. برای جلوگیری از دمای بالای لپ تاپ می‌توانید از یک وسیله خنک کننده خارجی مانند کول پد استفاده کنید. همچنین نباید در مکانی سرد لپ تاپ را نگهداری کنید، دمای بیش از حد پایین مانند دمای بالا به باتری آسیب می‌زند.

اگر مشکل داغ شدن بیش از حد لپ تاپ را حل کنید، به احتمال زیاد دیگر چراغ‌های چشمک‌زن شارژر را مشاهده نمی‌کنید.

۵- به روزرسانی سیستم عامل و درایورها

گاهی اوقات با آپدیت کردن سیستم عامل و بایوس و درایورهای مربوط به باتری مشکل حل خواهد شد. کافیست به وبسایت مرجع برند لپتاپ خود بروید و بررسی کنید نسخه‌ای برای به‌روزرسانی وجود دارد یا خیر! در صورت وجود، آپدیت را انجام دهید.

همچنین به بخش Device Manager لپ تاپ بروید و درایو مرتبط با باتری سیستم را به‌روز رسانی کنید.

به روزرسانی سیستم عامل و درایوها برای حل مشکل چشمک زدن چراغ لپ تاپ

۶- تعویض شارژر برای رفع مشکل چشمک زدن چراغ شارژ لپ تاپ

شارژری که از آن استفاده می‌کنید سالم است؟ از شارژر و آداپتور اورجینال استفاده می‌کنید؟ این مسئله خیلی مهم است. ممکن است مشکل مربوط به شارژر لپ تاپ باشد. اگر از جنس اصل استفاده نمی‌کنید حتماً شارژر را تعویض کنید.

سعی کنید در صورت امکان با یک شارژر دیگر که با لپ تاپ همخوانی دارد تست کنید. اگر دیدید مشکل چشمک زدن چراغ شارژ لپ تاپ حل شد، خب نتیجه منطقی، خرید یک شارژر اورجینال و سالم است.


راهکارهای جلوگیری از مشکل چشمک زدن چراغ لپ تاپ

اگر موفق به شناسایی علت چشمک زدن چراغ باتری لپ تاپ و رفع مشکل اساسی شدید، بهتر است برای اینکه دفعات بعدی با این چالش روبه‌رو نشوید، یک‌سری اقدام‌های خاص انجام دهید. باید رعایت کنید تا دیگر آسیبی به باتری لپ تاپ نرسد.

  • از شارژ کردن بیش از حد لپ تاپ پرهیز کنید.
  • همیشه از لوازم و قطعات جانبی اصل و فابریک بهره‌مند شوید.
  • پورت شارژر لپ تاپ را همیشه تمیز نگه دارید تا گرد و غبار نگیرد.
  • از کابل شارژر محافظت کنید و نگذارید بیش از حد خم شود.

موارد بالا را در نگه‌داری از لپ تاپ و شارژر آن رعایت کنید تا مشکلاتی از قبیل چشمک زدن چراغ لپ تاپ و روشن نشدن سیستم برایتان پیش نیاید.

سوالات متداول

از کجا بفهیم مشکل از باتری است یا شارژر؟

هر کدام را جداگانه با یک شارژر و باتری جدید تست کنید. اگر اطرافیان شما سیستم مشابه شما را دارند، برای تست و بررسی، از باتری و شارژر سیستمشان استفاده کنید. یک مرتبه باتری را جایگزین کرده و یک مرتبه هم شارژر را جابه‌جا کنید. ببینید مشکل از کدام یک بوده است.

چراغ چشمک‌زن همیشه نشان‌دهنده وجود مشکل است؟

در بسیاری از مواقع خیر! رنگ چراغ مهم است. اگر به رنگ سبز یا آبی چراغ چشمک می‌زند یا به معنی شارژ شدن باتری است یا بیانگر اینکه باتری در حال شارژ است. در صورتی که چراغ به رنگ زرد، نارنجی و قرمز باشد، یعنی مشکل وجود دارد.

جمع بندی

معنی چراغ های لپ تاپ با توجه به رنگی که دارند متفاوت است. مثلاً اگر رنگ‌های آبی، سبز یا سفید را مشاهده کردید عموماً نشان‌دهنده بروز مشکل و اختلال نیستند؛ اما زرد، نارنجی و قرمز شدن چراغ شارژ لپ تاپ  و چشمک زدن آن‌ها، بیانگر وجود مشکلاتی در باتری یا شارژر لپ تاپ است. بنابراین از سلامت این موارد اطمینان حاصل کنید و در صورت نیاز به تعویض قطعات بپردازید.

نظرات و پیشنهادات شما؟

چراغ لپ تاپ شما هنگام شارژ شدن، چشمک می‌زند؟ نشانگرها به چه رنگی چشمک می‌زنند؟ مشکل چشمک زدن چراغ باتری لپ تاپ را حل کردید؟ در صورتی که تجربه‌ای در این زمینه داشتید یا اگر سوالی دارید با ما درمیان بگذارید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *